De zeldzame volle maan van 31 oktober 2020

Het is vandaag volle maan. Ongeveer elke 28 dagen is er sprake van een volle maan. In 1 jaar kunnen er dus 13 volle manen verschijnen. Tijdens volle maan is het een fijne tijd om aan jezelf te werken en na te jagen wat je écht verlangt. Elk van die 13 volle manen heeft ook nog eens een eigen, unieke energie en betekenis. De tweede volle maan deze maand, op 31 oktober 2020, is een jachtmaan én een minimaan. Extra bijzonder dus en doordat dit de tweede volle maan is in 1 kalendermaand wordt deze volle maan ook wel blauwe maan genoemd.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Jachtmaan

Wat sowieso bijzonder is aan de volle maan van 31 oktober is dat het een jachtmaan is. De jachtmaan verschijnt niet op een vaste datum, maar altijd in de maanden oktober of november. Het is een heel oud begrip en komt uit de tijd van de jagers. Klinkt logisch, de jachtmaan. Als de jachtmaan weer aan de donkere herfstlucht verscheen, wist iedereen dat het moment van voorbereiding voor de wintermaanden was aangebroken. De voorraad moest aangevuld worden met alles wat er nog in de natuur te vinden was, voordat alles echt in winterslaap gaat. Dat ging uiteraard het beste tijdens volle maan, omdat het licht van de maan ervoor zorgde dat het spotten van dieren makkelijker werd en ook dieren actief jagen tijdens de volle maan.

De eerst volgende jachtmaan verschijnt op 20 oktober 2021.

 

Minimaan

Misschien heb je inmiddels weleens van een supermaan gehoord. Nou dit is dus precies het tegenovergestelde. De volle maan van 31 oktober is de allerkleinste van het hele jaar. Daarom wordt het ook wel een minimoon genoemd. Bij een minimoon staat de maan verder van de aarde af dan bij elke andere volle maan dit jaar.

 

Blue moon

En dat is niet alles… Deze volle Maan van zaterdag 31 oktober 2020 is ook nog eens een ‘Blue Moon’ volle Maan. Dat noemen we zo als er twee volle manen in een kalendermaand vallen. Dat komt zelden voor. Het is eens in de 2 jaar en 7 maanden dat er in 1 kalendermaand 2 keer een volle maan voorkomt. Dat in combinatie met de jachtmaan en minimaan, maakt dit een volle maan om echt even bij stil te staan.

 

Onze maanketting⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Het is niet zonder reden dat we voor de eerste collectie hebben gekozen voor een ketting waar een maantje op staat. Het lichaam en de cyclus van een vrouw zijn verbonden met de maan. Als je het magische ritme van de maan volgt kom je dichter bij je vrouwelijke natuur. Onze maanketting is een prachtige dagelijkse herinnering om te kiezen voor een leven verbonden met de natuur.